Online Swahililes

We weten het allemaal: online zijn lessen anders dan fysiek.
Bij Swahililes.nl zijn we trots dat we goede gedegen lessen kunnen aanbieden, ook online. We hebben daarom een aantal zaken aangepast in de wijze waarop we lesgeven. Dit leggen we je graag uit.

Klasgrootte bij online lessen

Het begint met het aantal studenten in een lesgroep. We hebben de lesgroepen voor de online Swahililessen verkleind naar maximaal 4 cursisten per keer. Tijdens de gespreksoefeningen er is 1 duo aan het woord, terwijl de andere studenten de rol van observator op zich nemen. Daarna wisselen we van rol.

Door de kleine lesgroepen krijgt iedereen voldoende tijd om zelf te oefenen met de gespreksvaardigheden.

Online lesmateriaal

Online wordt het uitdelen van extra werkbladen in de les een uitdaging. Daarom hebben we het lesboek aangepast en de werkbladen toegevoegd aan het lesboek zelf. Onder het kopje “oefeningen in de les” staan de gespreksoefeningen uitgewerkt die we wekelijks doornemen tijdens de Online Swahililes. Zo ben je goed voorbereid op de gesprekken die je straks gaat voeren.

Powerpoint & whiteboard

Traditioneel heeft een docent een powerpoint en daarnaast maakt hij/ zij aantekeningen op het bord. Wij hebben dit aangepast aan de online situatie. De powerpoint die klaar ligt voor de les, zetten we in edit-modus. Zo kunnen we gedurende de les aanvullende aantekeningen maken. Na afloop van de les krijg je de aangepaste powerpoint, dus met alle “bord aantekeningen” toegestuurd.


Ook met de online cursus Swahili zorgen we dat je goed voorbereid bent op je reis naar Oost-Afrika. Benieuwd naar onze cursussen?

Basis cursus Swahili A1↗

In 10 lessen krijgt u de basis van het Swahili uitgelegd. Aan het einde van de cursus zult u in staat zijn om eenvoudige gesprekken te voeren

Medisch Swahili A1 ↗

Met de cursus Medisch Swahili A1 ben je goed voorbereid op stage of werk in het Medische vakgebied.

Vervolgcursus A2

Onderwerpen die hier onder andere ter sprake komen zijn: het weer, de kleine koppelwoordjes, safari, verhalende wijs en onderwerpen behorende bij het eigen reis doel.

Intermediair B1

Tijd om het tempo op te voeren. Tijdens de B1 lessen gaan we zeer veel in op gespreksvaardigheden.

Privé lessen

Bij priveles is het programma volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Zowel de intensiteit als de onderwerpen kunt u, samen met uw docent plannen. 

English Courses

Also for non-Dutch speakers it is possible to learn Swahili.